Triumf al Educației Bihorene în Competiția Națională „Școală Europeană”
Într-o demonstrație de excelență academică și angajament față de educația europeană, cinci școli din județul Bihor au triumfat în competiția națională „Școală Europeană”. Această competiție, organizată de Ministerul Educației, are ca scop recunoașterea și recompensarea unităților de învățământ care implementează cu succes programe europene de educație și formare.
Colegiul Național Mihai Eminescu: Un Exemplu de Excelență
În fruntea clasamentului județean se află Colegiul Național Mihai Eminescu, care a obținut un punctaj impresionant de 186. Această performanță plasează colegiul pe locul opt la nivel național, și pe locul 11 în clasamentul Ministerului Educației. Într-o competiție intensă, în care prima școală în clasamentul național, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni, a obținut 198 de puncte, performanța Colegiului Național Mihai Eminescu este cu atât mai remarcabilă.
Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea: Un Campion Constant
Un alt triumf notabil în competiția „Școală Europeană” este cel al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea. Acest centru a câștigat titlul pentru a șaptea oară, demonstrând o consecvență remarcabilă în angajamentul său față de educația europeană. Alături de Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui și Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea a reușit să-și păstreze neîntrerupt titlul „Școală Europeană” din 2004 până astăzi.
Alte Școli Bihorene de Top
În Bihor, alte trei instituții de învățământ au fost recunoscute pentru angajamentul lor față de educația europeană. Acestea sunt Colegiul Național Octavian Goga Marghita, Școala Oltea Doamna Oradea și Școala Gimnazială nr. 1 Oradea, care au câștigat, de asemenea, titlul și trofeul de „Școală Europeană”.
Evaluarea și Recunoașterea Excelenței în Educație
La ediția din acest an a competiției „Școală Europeană” s-au înscris 134 de unități de învățământ preuniversitar din 38 de județe și din municipiul București. Evaluarea școlilor s-a făcut în funcție de criterii precum coerența activităților derulate în cadrul proiectelor sau programelor europene cu politica generală a instituției școlare, integrarea activităților derulate în cadrul proiectelor sau programelor europene în programul curent al școlii, performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor, asigurarea egalității de șanse și facilitarea accesului la educație sau continuitate și constanță în derularea de activități, proiecte, programe europene. Primele 104 școli din această competiție au primit certificatul de „Școală Europeană”.
Sursa: ebihoreanul.ro