O echipă de studenți orădeni premiată pentru inovație în domeniul IT
Un grup de studenți din Oradea a fost recent onorat cu un premiu special la Cluj-Napoca, acordat de asociația „Descoperă-ți pasiunea în IT”. Recunoașterea a venit ca urmare a dezvoltării unei aplicații web inovatoare, numită Otto’s World. Această aplicație este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani și le oferă sfaturi valoroase despre educația financiară și securitatea pe internet.
Dezvoltarea aplicației în cadrul Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”
Aplicația a fost concepută în cadrul celei de-a X-a ediții a Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, un eveniment la care au participat 120 de liceeni și studenți din întreaga țară. Sub îndrumarea unor specialiști, tinerii au dezvoltat idei revoluționare, cu scopul de a face lumea mai sigură, mai eficientă și mai inteligentă. Cele mai bune aplicații au fost premiate la finalul expoziției găzduite de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Echipa Otto’s World și mentorul lor
Echipa Otto’s World, formată din studenți orădeni, a fost mentorată de Bran Daniel de la GlobalLogic România. Membrii echipei sunt Cozariuc Florin-Vicențiu, Mocanu Daiana-Bianca, Mondek Marka-Vierka, Nemcea Cristina-Andreea, Paul Roxana-Andreea, Prială Emil și Tecsi-Murgui Renata-Natalia. Aplicația pe care au dezvoltat-o are ca scop principal să ajute copiii să înțeleagă cum să se protejeze de hackerii care îi abordează cu mesaje în timpul jocurilor online și, în același timp, să dobândească abilități de educație financiară.
Impresiile președintei Asociației DpIT
Liliana Ștefan-Cazacu, președinta Asociației DpIT, a declarat: „A fost o ediție aniversară memorabilă. Am văzut la lucru tineri deosebit de talentați, gata să schimbe încă de azi lumea de mâine. Îmi doresc să trăiesc într-o lume construită de ei, sunt minți sclipitoare pe care ne dorim să le păstrăm aici, în România. Au demonstrat că sunt o generație capabilă nu doar să își imagineze viitorul, ci și să-l construiască, dacă li se oferă sprijinul necesar.”
Alte echipe premiate
Marele premiu al concursului a fost câștigat de o echipă din Cluj, care a creat o aplicație, Orbis, care îi face pe utilizatori mai conștienți cu privire la amprenta personală de carbon.
Sursa: ebihoreanul.ro
Un comentariu
Pingback: Studenți din Oradea premiați pentru aplicație anti-hackeri. - Oradeanul 24