Pista de atletism de la Jocurile Olimpice de la Paris va fi realizată în Italia
Pista de atletism pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi realizată în Italia. Aceasta va avea o culoare mov intens, cu o suprafață personalizată. Producătorii consideră că ar putea fi cea mai rapidă de până acum pentru atleții care caută performanțe de top în acest sport, potrivit jurnalul.ro. Compania italiană Mondo va fi responsabilă pentru fabricarea și furnizarea pistei, unul dintre punctele de atracție ale Jocurilor Olimpice din această vară de la Paris.
13-a ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris
Originară din orașul Alba, un orășel cu puțin peste 30.000 de locuitori din sudul regiunii Piemont din Italia, așezat printre podgorii între capitala Torino și orașul vecin Genova, Mondo a produs pentru prima dată pista pentru Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, în urmă cu aproape jumătate de secol. Pentru cea de-a 13-a ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris, Mondo a dezvoltat Mondotrack EB, care va găzdui 46 dintre cele 48 de probe de atletism de pe Stade de France.
Cele mai mari vedete din atletism vor concura pentru gloria olimpică pe această suprafață purpurie
Cele mai mari vedete din atletism, cum ar fi campioana mondială în exercițiu la 100 m feminin, Sha’Carri Richardson, vor concura pentru gloria olimpică pe această suprafață purpurie. Mondo susține că pista va oferi performanțe mai bune decât cea folosită la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde au fost doborâte trei recorduri mondiale, inclusiv la 400 m garduri masculin și feminin, stabilite de Karsten Warholm și Sydney McLaughlin-Levrone.
Pista se va întinde pe 21.000 de metri pătrați
Pista se va întinde pe 21.000 de metri pătrați și, pe lângă culoarea sa care va atrage atenția, va fi „verde” în ceea ce privește angajamentele de mediu luate în construcția sa, folosind mai multe componente naturale decât oricând. Aproape 50 la sută va fi realizată din materiale regenerabile sau reciclate, semnificativ mai mult decât cele 30 la sută pentru Londra 2012, potrivit lui Giorgio Lesage, directorul de sustenabilitate și inovare al Mondo.