Sursa: Ebhioreanul
Sportivii clubului Crişul Oradea au contribuit din plin la performanţa delegaţiei României la întrecerile Campionatului Mondial de Kempo de la Antalya, Turcia, acolo unde tricolorii au ocupat locul I în clasamentul general şi au devenit campioni mondiali. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 22-28 aprilie, iar din echipa națională a României, condusă de președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, au făcut parte și sportivii bihoreni Denisa Cotuț, David Sferle, Răzvan Cotuț, Karina Mihuța, însoțiți de antrenorul lor, Tulkos Romeo.
La finele întrecerilor, în clasamentul general pe națiuni, România a devenit campioană mondială, după ce a ocupat locul I, devansând, în ordine, Turcia și Tunisia. La acest rezultat extraordinar au contribuit, astfel, și sportivii clubului Crișul Oradea, cei care au reuşit să îşi adjudece două medalii de aur și şase medalii de argint. Răzvan Cotuț și David Sferle au obținut și centura de campioni mondiali.
Răzvan Cotuț a devenit campion mondial la categoria de seniori masculin -80 kg, categorie care a reunit 16 sportivi. El a învins în finală un sportiv din echipa națională a Portugaliei. La rândul său, David Sferle a concurat la categoria de seniori masculin +95 kg, acolo unde, la semi-kempo și-a apărat titlul de campion mondial de anul trecut, iar la proba de knockdown a devenit vicecampion mondial. La fel ca Răzvan Cotuț, și David a devenit deținător a centurii de campion mondial, pentru rezultatul obținut la semi-kempo.
Denisa Cotuț a participat la trei probe competiționale, iar la două din acestea a devenit vicecampioană mondială, în cadrul categoriei de senior feminin -60 kg, la semi-kempo și full-kempo. Mihuța Karina, cea care în acest an la Cupa Mondială din Tunisia a obținut două medalii de aur și o medalie de bronz, şi-a adjudecat acum trei titluri de vicecampioană mondială, la semi-kempo, full-kempo și submission, în cadrul categoriei de junior feminin -60 kg. La pregătirea Karinei și al lui David Sferle la proba de submission a contribuit şi antrenoarea de judo Ioana Hanaș.
„Acest Campionat Mondial a fost de cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Au fost prezente 56 de țări cu peste 900 de sportivi. Cele două medalii de aur și șase de argint sunt rezultatul muncii grele de durată. Urmează perioada de recuperare, vom trage concluziile tehnice și în curând începem pregătirea pentru Campionatul European, ce va avea loc în Portugalia. Desigur, sunt rezultate foarte bune, iar obiectivul pe care ni l-am propus a fost îndeplinit, aș spune chiar peste așteptări. Răzvan Cotuț a câștigat poate cea mai grea categorie la semi-kempo, cu o grilă cu 16 sportivi, învingând în finală cu un scor foarte strâns, un sportiv din echipa națională a Portugaliei”, a declarat Romeo Tulkos, antrenorul echipei.
„Sunt rezultate excepționale, mai ales că vorbim de rezultatele unui Campionat Mondial. Știu cât de mult s-au pregătit, cât de mult timp și-au sacrificat pentru pregătire, însă fără muncă nu ne putem aștepta la rezultate. Aceste rezultate arată și faptul că decizia de a înființa secția de Kempo în cadrul clubului Crișul a fost una bună, nu doar din punct de vedere al rezultatelor, ci și pentru că acești sportivi sunt exemple pentru mulți tineri care doresc să îmbrățișeze practicarea unei ramuri de arte marțiale. Aș dori să felicit, și pe această cale, acești sportivi minunați și pe domnul antrenor Tulkos Romeo, pentru rezultatele și munca depusă în vederea obținerii acestor rezultate, la o asemenea competiție, de mare anvergură”, a declarat Pető Dalma Csilla, directorul clubului Crișul Oradea.