Compostarea: O soluție ecologică pentru grădinărit
În ultimele zile, bihorenii au profitat de vremea frumoasă pentru a se dedica grădinăritului. Fie că locuiesc la casă sau la bloc, oamenii au ales să își înfrumusețeze spațiile cu aranjamente florale pline de culoare și imaginație. Și ce poate adăuga mai mult farmec decât o jardinieră cu mușcate, amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului?
ECO Bihor: Transformarea deșeurilor în pământ fertil
Pentru toate aceste activități de grădinărit, indiferent de amploarea lor, recomandăm utilizarea pământului de flori de la ECO Bihor. Acesta este obținut prin compostarea bio-deșeurilor colectate, inclusiv de la clienții AVE Bihor. Astfel, deșeurile se transformă într-un pământ fertil, ideal pentru lucrările din grădină.
Ecosoil: Un pământ universal de flori
Ecosoil este un pământ universal de flori, cu conținut de compost organic, turbă brună, humus și nisip. Acesta se distinge prin calitatea superioară și este potrivit pentru toate tipurile de plante de interior și de balcon. Ecosoil este utilizat la plantare și replantare în diferite vase, ghivece și alte recipiente. Acesta reprezintă un supliment nutritiv adecvat pentru o creștere sănătoasă a plantelor, având un conținut ridicat de materie organică și elemente naturale, favorizând formarea rapidă și creșterea rădăcinii.
De la deșeuri la pământ de flori
Prin efortul de colectare separată a deșeurilor și prin grija cu care ați tratat fracția bio, nepoluând-o cu alte tipuri de deșeuri, dar și prin munca susținută a angajaților AVE Bihor, acum putem să ne bucurăm de un pământ de flori obținut prin compostare. „Suntem foarte fericiți să vedem roadele muncii noastre comune, materializate într-un astfel de aranjament”, spune Eva Szutor, responsabil mediu AVE Bihor.
Importanța fracției bio în procesul de selectare a deșeurilor
Fracția bio are o importanță deosebită în procesul de selectare a deșeurilor, pentru că ea are o componentă ecologică esențială. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrășământ sau pământ de flori. Acest proces demonstrează că deșeurile pot fi transformate în resurse valoroase, contribuind la protejarea mediului și la crearea unui viitor mai sustenabil.
Sursa: ebihoreanul.ro