Setea de dreptate în comunele UDMR
Într-o lume în care apa este esențială pentru supraviețuire, comunele cu primari UDMR din nordul județului se confruntă cu o criză de proporții. Acuzațiile de abuz și neglijență se înalță ca valurile într-o furtună, în timp ce locuitorii se zbat în sete. „V-a mâncat sub pălărie să aveți rețea separată de apă”, se plânge unul dintre ei, subliniind faptul că furnizarea apei se face numai după-amiaza, când bărbații locului beau apă din belșug.
ADLO: O instituție în derivă
Într-o altă parte a județului, șefa ADLO a părăsit instituția, lăsând în urmă un haos administrativ. Motivele? Personale, dar și profesionale. „N-am mai putut suporta ce se petrece la serviciu, că avem oameni puțini și ajungeam să le fac eu pe toate”, mărturisește ea. În plus, lipsa terenurilor pentru investiții și dificultatea de a atrage investitori străini în zonele rurale adaugă la presiunea deja existentă.
Erbașu vs. Beni Hill: O luptă pentru autostradă
În timp ce unii se luptă cu problemele de zi cu zi, alții se luptă pentru autostradă. Șeful de la Erbașu este decis să-i dea o lovitură decisivă lui Beni Hill, asfaltatorul. „Eu în doi ani termin partea mea de autostradă, dar din păcate va fi muzeu, că Beni nici nu se va putea apuca de sectorul lui”, declară el. În acest război al asfaltului, Grindeanu pare să fie berbecul care nu dă ordinul de începere, iar Beni pare să fie cel care nu se omoară să se apuce de lucru.
Microbuze electrice: O investiție fără viitor?
Într-un alt colț al județului, unul dintre cei 25 de primari care vor primi microbuze electrice pentru elevi se mândrește cu această investiție. Însă, în lipsa unei stații de încărcare, mașina ar putea deveni o piesă de muzeu. „Sper ca pe viitor să avem și copii care să fie duși la școală, ba chiar și școală”, mărturisește el, subliniind nevoia de infrastructură adecvată.
Un pavilion de detenție pentru infractori
În timp ce unii se luptă cu problemele de zi cu zi, alții se bucură de vești bune. Primăria le construiește un pavilion de detenție lângă gospodăria anexă a Penitenciarului, la marginea orașului. Însă, pentru unii, aceasta nu este soluția. „Noi nu de condiții mai bune de cazare avem nevoie, ci de legi mai blânde, ca să nu ajungem la bulău”, se revoltă unul dintre ei.
Consiliul Județean: Un sediu nou pentru un viitor incert
În timp ce unii se luptă cu problemele de zi cu zi, alții se pregătesc pentru viitor. Noul sediu al Consiliului Județean este gata în proporție de 75%. Însă, întrebarea rămâne: câți angajați vor mai apuca să lucreze acolo de la anul?
Sursa: ebihoreanul.ro