Centre cu Aport Voluntar: Soluția pentru gestionarea deșeurilor
Într-o lume în care consumul excesiv și deșeurile au devenit o problemă majoră, există soluții care ne permit să gestionăm această problemă într-un mod responsabil. Una dintre aceste soluții este reprezentată de Centrele cu Aport Voluntar (CAV), o inițiativă implementată de AVE Bihor, care oferă locuitorilor posibilitatea de a se debarasa gratuit de deșeurile care nu se încadrează în fracțiile obișnuite sau care nu încap în recipientele standard.
Deșeurile acceptate în Centrele cu Aport Voluntar
Centrele cu Aport Voluntar acceptă o gamă largă de deșeuri, inclusiv cele cu conținut periculos, cum ar fi bidoane cu insecticide sau cutii de vopsele, anvelope, baterii, materiale textile, obiecte de uz casnic, sticlă, deșeuri electrice/electronice/electrocasnice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn, mobilier, covoare, saltele, deșeuri vegetale și deșeuri de construcții. Deșeurile de construcții trebuie să fie transportate în saci rezistenți și să nu conțină poliuretani, sticlă, pământ sau azbest.
Condițiile de acces în Centrele cu Aport Voluntar
Accesul în Centrele cu Aport Voluntar este permis pe baza cărții de identitate, cu sau fără vehicul. În cazul vehiculelor, sarcina utilă maximă este de 1,5 tone. Cantitățile pentru anumite tipuri de deșeuri sunt limitate pe zi și an, conform Regulamentului de funcționare a centrului de colectare prin aport voluntar a deșeurilor.
Rețeaua de Centre cu Aport Voluntar
Rețeaua de Centre cu Aport Voluntar s-a extins în ultima perioadă, acoperind acum patru zone deservite de AVE Bihor: Zona 3 – Salonta, Tinca, Sânnicolau Român; Zona 4 – Beiuș; Zona 5 – Marghita; Zona 6 – Valea lui Mihai. Această extindere a rețelei reprezintă un pas important în direcția unei gestionări mai eficiente a deșeurilor și a protejării mediului înconjurător.
Un pas înainte pentru un mediu mai curat și sănătos
Implementarea acestor Centre cu Aport Voluntar reprezintă un pas important în direcția unei gestionări mai responsabile a deșeurilor. Este o oportunitate pentru noi toți să contribuim la păstrarea unui mediu mai curat și sănătos, prin gestionarea corectă a deșeurilor pe care le producem.
Sursa: ebihoreanul.ro