Aproape 400 de copii învață despre viața acvatică din Crișul Repede
Aproape 400 de copii de la grădinițe și școli din Oradea și alte localități traversate de Crișul Repede au participat la o serie de ateliere educative în cadrul cărora au învățat despre viața acvatică din acest râu, precum și despre importanța menținerii apelor curate și consecințele poluării cu plastic. Atelierele au fost organizate de Aqua Crisius în 2023 și la începutul anului 2024, în cadrul proiectului „Împreună pentru râurile curate ale României”.
Conștientizarea importanței apelor curate și impactul poluării cu plastic
Scopul proiectului a fost acela ca tinerii să conștientizeze importanța apelor curate și impactul poluării cu plastic asupra ecosistemului acvatic. Desfășurate atât în sălile de clasă, cât și pe malul Crișului Repede, atelierele au inclus prezentări detaliate ale speciilor de pești și ale organismelor acvatice care populează sau care au fost reintroduse în Crișul Repede. Prin joc, copiii și adolescenții au fost încurajați să înțeleagă importanța colectării separate a deșeurilor și să își formeze obiceiuri responsabile.
Proiectul „Împreună pentru râurile curate ale României”
Proiectul „Împreună pentru râurile curate ale României/Together for Clean Rivers of Romania” este organizat de Asociația Aqua Crisius și finanțat de Ambasada Olandei în România.