Un orădean în calea demolării: o saga a rezistenței
În inima Oradiei, un cetățean se confruntă cu o luptă neîntreruptă împotriva forțelor de demolare. Într-un interval de șase ani, acesta a fost forțat să-și părăsească locuința de două ori, în urma deciziilor Primăriei Oradea, care a avut alte planuri pentru proprietatea sa. Dacă acest ritm se menține, până la sfârșitul vieții, acest om ar putea fi martorul a încă trei executări, două negocieri și nenumărate discuții cu Norocel Popescu, reprezentantul Primăriei care gestionează relațiile cu cei care urmează să fie „demolați”.
Demolarea: o amenințare constantă pentru orădeni
În ciuda faptului că relocarea forțată din cauza demolării poate deveni o operațiune stresantă, orădenii ar putea lua în considerare anumite măsuri preventive. În primul rând, s-ar putea recomanda ca locuitorii să nu-și construiască case pe fundații solide, ci să opteze pentru rulote. În al doilea rând, s-ar putea interzice prezența pe teritoriul orașului a utilajelor grele, cum ar fi buldozerele, tractoarele și macaralele, care pot demola o locuință. În al treilea rând, persoanele defavorizate ar putea fi încurajate să se limiteze la corturi, în loc de rulote.
Compensații și riscuri: o nouă realitate pentru proprietarii de locuințe
Primăria Oradea pare să aibă în vedere ca valoarea compensațiilor bănești să fie comparabilă cu ajutorul de înmormântare. Această perspectivă ar putea determina majoritatea orădenilor să opteze pentru închirierea unei locuințe, transferând astfel riscurile demolării către proprietari. În acest context, viața în Oradea capătă o nouă dimensiune, în care demolarea devine o amenințare omniprezentă și ineluctabilă.
Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare. Pentru mai multe informații, urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Sursa: ebihoreanul.ro
Un comentariu
Pingback: Viață ca-n Oradea nu găsești niciunde. - Oradeanul 24