Progresul lucrărilor la pasajul suprateran din Calea Borşului
Într-o lume în care timpul este esențial, progresul în infrastructură este o necesitate. În acest sens, pasajul suprateran din Calea Borşului, un proiect de anvergură ce promite să fluidizeze traficul în zonă, se apropie cu pași rapizi de finalizare. Constructorii au ridicat deja structura pasajului și au asfaltat majoritatea celor două rampe ale acestuia. Într-o declarație recentă pentru BIHOREANUL, noul viceprimar Teodor Filimon a oferit detalii despre stadiul lucrărilor.
Detalii despre stadiul lucrărilor
Conform declarațiilor viceprimarului Filimon, pe rampa de coborâre de pe pasaj dinspre Borş a fost turnat deja primul strat de asfalt, în timp ce pe rampa dinspre oraș a fost asfaltată una dintre cele două benzi, iar pe cea de-a doua se lucrează la compactare. În plus, Filimon a menționat că lucrările de amenajare a pasajului sunt realizate în proporție de aproximativ 80%. În continuare, constructorii mai au de turnat beton pe placa din zona centrală a pasajului, de montat parapeții de protecție, de realizat drumurile ocolitoare și de finalizat montarea stâlpilor de iluminat public.
Deschiderea circulației pe pasaj
În ciuda faptului că lucrările la pasaj vor continua, circulația pe acesta ar urma să fie deschisă în cea de-a doua jumătate a lunii viitoare. „Un termen realist de deschidere a traficului pe pasaj este sfârșitul lunii septembrie, cel târziu prima parte a lunii octombrie”, a declarat viceprimarul Teodor Filimon.
Informații despre proiect
Lucrările de construire a pasajului din Calea Borşului au fost atribuite anul trecut de municipalitate, pentru suma de 53,7 milioane de lei, unei asocieri de firme reprezentată de Freyrom. Finanțată din fonduri europene, construcția pasajului a început în decembrie 2023 și a fost licitată la pachet cu cea a unui drum colector lung de 2,2 kilometri, situat de-a lungul Căii Borșului și amenajarea drumului de legătură dintre acesta și terminalul intermodal dat deja în funcțiune în zona Gării Episcopia. Termenul contractual de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, cu predare la sfârșitul anului viitor, dar acesta ar putea fi înjumătățit.
Finalizarea lucrărilor
Chiar dacă traficul rutier va fi deschis luna viitoare, lucrările de amenajare a drumurilor colectoare din jur vor mai dura. În ciuda acestui fapt, progresul realizat până în prezent este un semn pozitiv pentru dezvoltarea infrastructurii locale și promite o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de trafic în zonă.
Sursa: ebihoreanul.ro